T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban engedje meg, hogy megköszönjem, hogy elfogadja az én válaszomat is miniszter úr távollétében. Mi, a minisztériumunk, köszönjük az ön által feltett kérdést, mert így módunk van arra válaszolni, hogy a fogyasztóvédelem nemcsak működik Magyarországon, hanem esetleg egy kicsit jobban is működik évenként.
Természetesen a képviselő úr által feszegetett kérdésre több oldalú választ lehet adni, hiszen a fogyasztóvédelemről ma Magyarországon közvetlenül vagy közvetve is nagyon sok jogszabály rendelkezik, de engedje meg, hogy csak kettőt idézzek az utóbbiak közül: a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló '96. évi LVII. törvényt, mely tiltja a gazdasági versenyben a fogyasztók megtévesztését; valamint az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 4/1997. számú kormányrendeletet, melynek alapján a jegyző az üzletet ideiglenesen bezárhatja, ha az üzletben a kereskedelmi tevékenységet nem megfelelően folytatják. Természetesen a képviselő úr által feltett kérdésre, ami a Mol Rt.-t illeti, ez a két törvény csak közvetve ad választ, hiszen ön az 5 millió forint átutalását nehezményezi a Mol Rt. részéről.
Mindazonáltal el kell mondanom, hogy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség megfelelő minőségi szabványok betartása mellett fogadja el a Mol Rt. vizsgálatait, és természetesen szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez a kutaknál.
Hiszen a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 1996-ban egy átfogó, országos vizsgálatot végzett a benzinkutaknál is, amelynek a jelentéseit képviselő úrnak természetesen át tudjuk adni, ha erről óhajt képviselő úr további felvilágosítást.
A második körben szeretnék majd továbbiakat mondani. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi