ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! A sajtóból értesülve a privatizációs miniszter 700 külföldi cég szerződésében vállalt kötelezettségei teljesítésének vizsgálata eredményeképpen azt mondotta, hogy a külföldi tőkések betartják a szerződésben vállalt kötelességeiket.
Hazánkban azonban ma mintegy 30 ezer olyan cég, vállalkozás működik, amely részben vagy teljesen külföldi tulajdonban van, így a miniszteri nyilatkozat - mely csak a 700 vállalat vizsgálatán alapulhat - nem teljes körű, nem tekinthető megalapozottnak.
A sajtó szerint a külföldi tőkések a nyereséget kiszivattyúzzák a magyar gazdaságból, a privatizációval megszerzett üzemekből lerakatokat létesítettek, sok ezer adófizető polgárt elbocsátottak, növelve a munkanélküliek nagy táborát. Jelentősen csökkent az egyéni vállalkozók száma is. A cégek magyar igazgatói néha még túl is teljesítenek. A magánosítással elvont hasznok a magyar nemzeti vagyont apasztották és apasztják.
A köztudomásúan kialakult karvalytőke és vadkapitalizmus megfékezésére, az egyéni vagyonelszívások megakadályozására, a szerződési kötelezettségek teljesítésére, vagy a munkavállalók érdekvédelmét elhagyó vagy azt sértő szerződéseknek a törvénynek megfelelő kiegészítésére vagy annak módosítására a miniszter asszony, illetve tárcája milyen intézkedéseket tesz, illetve kíván a jövőben tenni?
Várom válaszát.
(16.10)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi