JUHÁSZ GÁBOR

Full text search

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Éppen az a helyzet, hogy el lettem marasztalva, amikor arról beszéltem, hogy az MDNP milyen tárgyszerű hozzászólást tett. (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem arról beszéltem.) Tisztelettel azt tudom erre ajánlani, hogy amennyiben ez probléma, ezt persze vissza tudom vonni, de az állításomat a magam részéről éppen fenntartanám.
Ami a háttérszámítások ügyét illeti, én ettől egy lényegesen vaskosabb számításköteget is láttam, amit Pusztai Erzsébet a kezében tartott éppen. Azt tudom mondani, hogy persze minden olyan változásnak, amely mondjuk 50-60 vagy 100 évben mérhető, annak van komoly kockázata. (Dr. Pusztai Erzsébet: Nézd meg, mi van benne!) Ez egy ténykérdés.
Ugyanakkor fontosnak tartom azt elmondani, hogy attól a víziótól nem félek, hogy Közép-Kelet-Európában a magyarországi magánnyugdíjpénztárak majd sorra vásárolják fel a különböző környező országokban lévő telkeket, ingatlanokat, és ezzel fognak spekulálni, és Felvidék, Erdély és más hasonló térségekben a nyugdíjbiztosítók szinte kizárólagosan összevásárolják a telkeket. Ha ezt egy egységes Európai Unióban elképzelem, ez a vízió tőlem egy kicsit távolabb áll. (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem is erről beszéltem!)
Ugyanakkor fontosnak tartanám azt elmondani, hogy ami ebben a javaslatban van, az egy óvatos és kiszámítható áttérés, hiszen meghatározott éves lépésekkel százalékosan meghatározott formában növekszik az aránya, és különben ha kiszámítjuk, ez az ominózus arány mindösszesen még a legextrémebb esetben is 10-15 százalék tud lenni a mai költségvetéshez képest ellentétben a Pusztai Erzsébet által említett 30 százalék körülivel. Ezt fontosnak tartom elmondani, ugyanis ez egyszerű tárgyi tévedés ebben a dologban.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi