KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mádi képviselő úr is és előtte Szabó Imre képviselő úr is a szociális igazgatásról szóló törvénnyel kapcsolatban egy valóban nagyon fontos problémára irányította rá a figyelmet, de el kell mondanom, hogy nem ebben a törvényben kell azt a problémát kezelni, amiről ők szóltak. Észre kell venni, hogy egyenlőtlen feltételek között működnek a települések, és amikor a finanszírozhatóságról beszélünk, tekintettel kell lennünk arra, hogy milyenek is ezek az egyenlőtlen feltételek. De nemcsak erre kell tekintettel lenni, hanem arra is, hogy a rendelkezésre álló normatívák nagyon eltérőek, ebben is óriási egyenlőtlenségek vannak, ami természetes is, de ezt is vizsgálni kell akkor, amikor a szociális igazgatásról szóló törvény hatásairól beszélünk. Amikor a költségvetést fogjuk tárgyalni, akkor lesz itt az ideje annak, hogy ezeket a kérdéseket komplex módon áttekintsük, de természetesen jelen fázisban is készek vagyunk az egyeztetésre.
A másik dolog, amire szeretnék reflektálni: nem szerencsés az, ha egy ilyen pozitív törvény kapcsán generációkat kísérlünk meg szembeállítani, elhallgatva olyan tényeket, amelyek az elmúlt hónapokban jelentősen igyekeztek javítani a valóban rászorultak helyzetét. Gondolok itt a gyermekvédelmi törvény elfogadására.
A harmadik kérdés, amiről szólni szeretnék, az a törvény előkészítése. Azt kifogásolja Mádi képviselő úr, hogy miért nem az első évben nyújtottuk be. Ha az első évben benyújtjuk, akkor nincs meg az a nagyon megalapozott előkészítő munka, amit - megítélésem szerint - elvégeztünk.
Több hozzászóló a Bokros-csomaghoz hasonlította a benyújtott csomagot. Több szempontból téves ez az összehasonlítás: egészen más volt az előkészítése ennek a törvénycsomagnak, egészen más felkészülést, valamint hosszú átmenetet biztosít az alkalmazkodáshoz.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi