DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! A mintegy háromszázezer kiskereskedő, kisvállalkozó a rendszerváltás kormányainak hibás gazdaságpolitikája következtében a rendszerváltás nagy vesztesei közé tartozik - az egymillió munkanélküli mellett. E háromszázezer kiskereskedő, kisvállalkozó problémája azért is súlyos, miután körülbelül egymillió embert tart el a hozzátartozókkal, családtagokkal együtt.
A vállalkozók részéről egyöntetű vélemény az, hogy egy részük attól fél, hogy a családjával együtt éhen hal. A másik részük pedig attól fél, hogy börtönben végzi a tevékenységét. Hiszen ha befizeti az adót - ami elviselhetetlenül magas -, akkor ezzel egy időben le is húzhatja a rolót. Valójában kényszerűségből adócsalóvá válik. Az 1800 forint tb-járulék kiszabása után, a hatalmas közterhek befizetése után valójában ebben az évben hatvanezer kisvállalkozó szüntette meg a tevékenységét; a kormány erre azt mondja, hogy ez nem probléma, ezzel nem kell foglalkozni! Kérem! Miközben a kiskereskedők, kisvállalkozók valójában élet-halál harcukat vívják a rablópiacon, a multinacionális cégek uralják az egész ország élelmiszer- és iparcikkpiacát. Az igaz, hogy nem a kormány, hanem a helyi önkormányzat adja ki ezekre az építési engedélyeket, de a kormány nem koordinálja, nem végez hatásvizsgálatot, nem vizsgálja meg, hogy milyen hatással van az ilyen magatartás a kisvállalkozókra, kiskereskedőkre!
A Független Kisgazdapárt követeli, hogy az állami hitelgarancia intézménye működjön! Mert nem működik! A kormány szavatolja törvényben a kisvállalkozók jogosítványait, biztonságát! Avatkozzon be a gazdaságba! Teljesen téves kormánypolitika - Bauer Tamásnak mondom ezt - az, hogy a kormány nem avatkozik be a gazdaságba. A kisvállalkozók érdekében igenis be kell avatkozni! Törvényben kell erősíteni a megmaradt kis- és középvállalkozók pozícióját. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Akadályozza meg a kormány a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ha mindez megtörténik, meg fog változni a helyzet.
Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi