DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Persze lehet vitatni különféle állításokat, de nem ártana, ha önök is megnéznék a tényeket. Van egy konkrét példa itt a kezemben éppen, egy könyv, amelyben az MSZMP volt központi garázsának, a Közlekedési Műszaki Vállalatnak a sorsáról van szó. Gyönyörűen eltüntették ezt az állami tulajdont. Gyönyörűen eltüntették, kivásárolták, több száz millió forint értékről van szó. (Egy hang a jobb oldalon: Így van!) Oda fogom adni államtitkár úrnak, Toller képviselő úrnak, mert nem elég a levegőbe beszélni... (Közbeszólás a jobb oldalon: Így igaz!), a tényeket tanácsos volna önöknek is megnézni. (Taps a jobb oldalon.) Esetleg ezeket cáfolják hasonló tényekkel, és akkor vitatkozhatunk! De általánosító megállapításokkal kijelenteni azt, hogy ami a jegyzőkönyvekben van, az nem is igaz... (Zaj, közbeszólás a bal oldalon: Nincs benne!), az enyhén szólva abszurdum.
(8.40)
Jó. (Zaj. - Közbeszólás a bal oldalon: Az új kiadásban majd megvesszük!) Tisztelt Képviselő Urak! Meg fogjuk mutatni a jegyzőkönyv megfelelő kivonatait önöknek, ha a saját szemüknek nem hisznek.
És még valamit: azért az mégiscsak egészen elképesztő dolog, hogy 1990 után - fél évvel az új kormány megalakulása után - az önök parlamenti képviselői egyfolytában azt mondták nekünk, hogy ne mutogassunk már mindig vissza, ne beszéljünk már örökké a 40 évről, hanem oldjuk meg az ország problémáit. Most már 3 évvel vagyunk az önök kormányzása után, és minden nap az elmúlt 4 évet hibáztatják azért, amit önök nem tudnak megtenni. Érdekes megközelítés!
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi