DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Most már valóban vannak olyan területek ebben az országban, ahol ahány ház, annyi bevásárlóközpont - kezd így alakulni a helyzet. De nagyon csodálkozom Bauer Tamáson, hogy összefüggésbe hozza a magyarok Bécsben vásárlását a bécsi bevásárlóközpontokat és a jelenlegi magyar helyzetet. Én úgy emlékszem, hogy akkor azért jártak Bécsbe, mert Magyarországon hiánygazdálkodás folyt. Nem azért mentek a bécsi bevásárlóközpontba, mert feltétlenül hatalmas bevásárlóközpontba akartak menni, hanem azért, mert Magyarországon nem lehetett kapni nagyon sok mindent, amit ott megvásároltak. (Horn Gábor: Például a bécsi kiskereskedőknél.)
Nagyon örülnék annak, ha képviselőtársaim nemcsak az első lépést gondolnák végig, hanem a másodikat is! Mert rendben van: versenyezünk. Fölépül a hatalmas bevásárlóközpont. Mi történik? Bezárnak a kiskereskedők a környéken. Ki tud ebbe a bevásárlóközpontba járni? Akinek kocsija van. (Horn Gábor: A kiskereskedő!) Akinek nincs, annak számára nem lesz egyszerű. (Folyamatos közbeszólások.)
És még valamit: ha a környéken fölszámoljuk az összes kiskereskedőt, ha egy bevásárlóközpont környékén megszűnik a választási lehetőség, akkor megszűnik a verseny, tisztelt képviselőtársaim, és ettől a pillanattól kezdve ezek az árak már nem lesznek ilyen olcsóak. Kíváncsi leszek, hogy mikor fognak a bécsiek Budapestre járni vásárolni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Sopronba járnak!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi