T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Mindenképpen örülök annak, hogy Varga Mihály képviselő úr rögzítette, hogy nem SZDSZ-es polgármesterről van szó. Nem mintha különösebben változtatna a lényegen, de - mivel ilyenkor mindent szeretnek az SZDSZ nyakába zúdítani - ezt azért szeretném leszögezni. (Közbeszólás: MSZP-s!)
A fideszes Selmeczi képviselő asszony támogatása egyértelmű volt a bevásárlóközponttal kapcsolatban. Erről tények, dokumentumok vannak a birtokunkban. Úgyhogy e tekintetben, azt hiszem, hogy semmit nem kell egymás szemére hányni.
Szeretném kiemelni azt, hogy valóban igaz, hogy a kereskedelemben szerkezetváltás zajlik ma Magyarországon. Ennek az eredménye az, hogy a szerkezetváltás következtében ezekben a rendszerekben lényegesen olcsóbban képesek vásárolni a magyar fogyasztók, és ez mindenképpen figyelembe veendő szempont, hiszen itt tízmillió magyar lakosról van szó.
Szeretnék egy példát mondani önöknek, a Duna Plaza példáját, ahol négyszáz kiskereskedő árusíthat (Horn Gábor: Tessék figyelni! Négyszáz kiskereskedő!), és ahhoz, hogy ez a négyszáz kiskereskedő egyébként ugyanilyen árusítási feltételekhez juthasson, egy új körutat kellett volna létesíteni. Ennek beruházási költségeit a kiskereskedők természetesen nem tudták volna kifizetni.
(9.00)
Mindannyian tudjuk, hogy egyébként pedig a főváros parkolási problémákkal küzd, és ez a Duna Plaza például egy olyan bevásárlási lehetőséget nyújt az állampolgároknak, amely kulturált, modern lehetőség.
Ugyanakkor szeretném elmondani, hogy a bevásárolóközpontokat, hipermarketeket nem kellene folyton szembeállítani a kiskereskedőkkel, inkább azokat a pontokat kellene megtalálni, ahol az együttműködésre lehetőség van, hiszen a kisvállalkozók döntő hányada ma is képes megélni ebben a körben, mivel olyan minőséget tud biztosítani, amelyet esetleg ezek a nagy bevásárlóközpontok nem tudnak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) De természetesen ez a kérdés is az a példa, amire egy ötperces válasz után két percben nem igazán lehet reagálni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi