DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy, illetve két korábbi hozzászólásra szeretnék reagálni. Rubovszky képviselő úr és Kutrucz képviselő asszony említette a bírák és az ügyészek javadalmazása közötti különbséget. Elnézést, hogy csak most kérek szót, de bekérettem a jelenlegi szabályokat, mert azok nem voltak előttem, és nem akartam fejből válaszolni.
Ezek a bekért szabályok megerősítettek abban, hogy a jelenlegi szabályozást veszi át a javaslat. Rubovszky képviselő úr konkrét példákat hozott fel, például a csoportvezető ügyész és a csoportvezető bíró közötti különbséget - jelenleg is van különbség, éppen azért, mert eddig is úgy gondolta a törvényhozó, hogy a beosztás között is különbség van. Tehát jelenleg is a csoportvezető-helyettes bíróénak felel meg a csoportvezető ügyész javadalmazása, illetve pótléka.
A legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság elnöke közötti különbséget, úgy gondolom, a közjogi jogállásuk közötti különbség is indokolja. A bíróság önálló hatalmi ág, nem véletlen, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökét kétharmaddal választja meg az Országgyűlés, míg a legfőbb ügyészt nem; és hozzá szeretném tenni: jelenleg is van különbség, sőt nagyobb különbség van a javadalmazásuk között.
Egy törvényjavaslat vitájánál persze nem fontos, hogy mindenki előtt ott legyen a jelenlegi szabályozás, de ha valaki a jelenlegit nem ismeri, ez talán nem ad indokot arra, hogy a kormány szavahihetőségét megkérdőjelezze - nem Rubovszky úrra gondoltam.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi