DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Toller képviselőtársam hozzászólását nem lehet válasz nélkül hagyni. Én nem emlékszem arra, hogy ott volt-e azon a bíróságiépület-átadáson, amelyet volt szerencsém az ön városában, Pécsett a városi bíróság céljaira felavatni. Kedves képviselőtársam, nem volt olyan megyeszékhely, ahol az Antall-kormány ne létesített volna új bírósági épületszárnyat vagy ne újította volna fel. Huszonkét új bíróságot, ígéretünkhöz híven, nyitottunk meg, és több tízezer négyzetméterrel bővítettük a bíróságok működését. Ennyit arról, hogy mit váltott be és mit nem az Antall-kormány a bíróságok fejlesztését illetően. De ne menjünk bele ebbe a vitába! Én nem neveztem meg Pécs városát, találva érzete magát.
A tények, tények, képviselőtársaim. Az ország négy határvárosában vagy határközeli városában terveznek táblát. Ez a térkép, rá kell nézni. Ennek megvannak a szomorú történelmi okai. Megvan az oka, hogy megmaradtak ezek mint táblabírósági székhelyek, csak éppen az illetékességi területük nem maradt meg. De a tényekkel nagyon nehéz lesz vitatkozni.
Én azt akartam mondani, hogy nincs előkészítve megfelelően, ha 49 képviselő fontosnak látja, hogy ne ott, hanem máshol legyen. Én azt szeretném, ha jelenleg sehol sem lenne. Nemcsak emiatt, más ok miatt sem, hiszen az nyilvánvaló, hogy ezek nem fogják felgyorsítani az eljárásokat.
Az egész kampány, amely ma is hallható volt a déli híradásban, hogy azt a törvénycsomagot tárgyalja a parlament, amely majd meggyorsítja az eljárásokat - Solt Pálra még egyszer hivatkozom: Solt Pál volt az, aki azt mondta, ez nemhogy gyorsítani fogja, ez lehet, hogy korszerűsíti, lehet, hogy szebbíti, elegánsabbá teszi, de semmiképpen nem gyorsítja (Dr. Hack Péter: Ilyet nem mondott.), hanem elnehezíti és lassítja. Majd ő cáfolja, képviselőtársam, én a jegyzőkönyvből olvasom, amit olvastam. (Dr. Hack Péter: Melyik oldal?) De képviselőtársam (Dr. Hack Péterhez), nyomja meg a gombot, és akkor szót fog kapni.
Köszönöm a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi