DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ

Full text search

DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ
DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Sepsey úrnak annyit, hogy a várható haszon és a költség problematikája bármikor felmerül, tehát nemcsak most. Ha öt múlva vezetik be ezt a reformot, ezt a megoldást, ugyanúgy felmerül.
Kutrucz képviselő asszonynak: valóban arról van szó, hogy nem alkotmányellenes a jelenlegi helyzet, így igaz, tehát valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Ezt csak azért mondtam így ki, mert volt, aki ezt felvetette, volt, ahol felvetette, írásban, cikkekben is felmerült, hogy netán alkotmányellenes-e. Nem alkotmányellenes.
Bánk Attila valóban rosszul értette, amit mondtam, és erről valószínűleg ő tehet, mert az első pontban azt mondtam, hogy milyen a bíróságokról kialakult kép. Tehát én nem a saját véleményemet fogalmaztam meg, hogy egy, kettő, három. Milyen a kép? A kép ilyen! Az, hogy melyik bíró milyen, hol milyen bírók vannak, ezt nem lehet itt kijelenteni természetesen, mert ahhoz meg kellene nézni minden bíróságot. A kép ilyen. Ha végigmegy Bánk képviselő úr a különféle városokban, községekben és megkérdezi, akkor sok helyen felvetik ezeket az általam felsorolt kijelentéseket. Az nem biztos, hogy mind ilyen, de maga a kép, amelyet időnként kialakítanak a bíróságokról, ez ilyen. És ha ilyen, akkor nekünk tenni kell valamit annak érdekében, hogy ez megváltozzék - és ez nemcsak olyan kérdés, hogy most valaki tisztességesen dolgozik vagy nem. Természetesen tisztességesen dolgozik, de mint minden szakmában, vannak erősebbek és vannak gyengébbek, és valaki kevésbé tud élni a részére biztosított jogokkal és lehetőségekkel.
Tehát pusztán erről beszéltem - még egyszer mondom -, a kialakult képről. A második pontban beszéltem arról, hogy milyen a tényleges helyzet, és ide beleszőttem egyébként a saját véleményemet is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi