DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Először is arra szeretnék reagálni, amit Avarkeszi államtitkár úr mondott. Én kérdést tettem fel, és a kérdésem arra irányult, hogy azt hallottuk, azt olvastuk és az igazságügy-miniszter úr is úgy nyilatkozott: az ügyészek és a bírák javadalmazását azonos szintre fogják hozni. (Dr. Avarkeszi Dezső: Azonos szinten van.) Én nem vitatom, hogy ma nincs azonos szinten, ezért volt feltűnő a korábbi nyilatkozatok alapján az eltérés.
Tisztelettel engedtessék meg, hogy még egy nagyon rövid megjegyzést tegyek az ítélőtáblákkal kapcsolatban. Ahogy Isépy Tamás frakcióvezető úr és rajta kívül számtalan ellenzéki képviselőtársam idő előttinek és előkészítetlennek tartja ezt, és azt mondjuk, indokolatlan ezt most megcsinálni, engedtessék meg az a megjegyzés: így, ebben a formában nem indokolatlan, hanem kifejezetten bűn. Bűn azért, mert én osztom azt, amit Bánk Attila képviselőtársam mondott, hogy kicsit később, de mind az öt táblát meg kell csinálni, annál is inkább, mert - engedjék meg azt a megjegyzést - ez az előterjesztés jelen pillanatban nem is felel meg a Házszabálynak. A Házszabály 97. §-a azt mondja, hogy lehetőleg a törvénytervezet valamennyi anyagi vonzatára tanulmányt kell csatolni. Ez a gazdasági számítás törvénytervezet 1. §-áról beszél, arról, hogy három ítélőtábla lesz felállítva '99 januárjában.
(12.40)
Arra, hogy a következő lépcsőben a fővárosi ítélőtábla három részre való szétosztása és a másik két ítélőtábla felállítása milyen anyagi következményekkel jár, még egy halvány mondat tekintetében sem utal a törvényjavaslat, nemhogy konkrét számokat írna, mint ahogy azt általában a Házszabály elvárná.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi