DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! A Ház falain kívül is figyelemmel kísértem ezt a vitát, de igazából ott folytatta most Balsai képviselő úr, ahol tartott, amikor elmentem délelőtt.
Neki kellene legjobban tudni, hogy Baranya megyében, illetve a megyeszékhelyen a bíróságok egész elaprózott működési körülmények között működnek. És viszonylag kevésbé tudja azt - bár annak idején a kormányzatnak ez is elhatározott szándéka volt, csak nem igazán tudta teljesíteni -, hogy Pécsett új bírósági épület létesítésére van kormányzati szándék, mintegy teljesítve a korábbi akaratot, és ebben semmiféle gond nincs. Ennek függvényében később, a közeljövőben több bírósági épület, állami tulajdonban lévő épület felszabadulhat. Ezért volt arról szó, hogy a megyei közgyűlés a várossal együtt megfelelő és tisztes körülményeket biztosít a táblabíróságnak. Ez megtörtént, erre a város és a megye együttesen - hozzáteszem: mind a hét, megyében működő parlamenti párt támogatásával - tett javaslatot és ajánlatot az Igazságügyi Minisztériumnak. Azt hiszem, hogy ezzel szembemenni nem biztos, hogy jó, hiszen minden valós alapot nélkülöz az a felvetés, ami az újságban megjelent.
A másik oldalról pedig szabad legyen megjegyeznem, délelőtt is említettem már: az, hogy Pécset tekintik a regionális közigazgatási székhelynek, ez nemcsak a tárca sajátos, egyedi elképzelése. Három megye együttműködési megállapodásában a megyei közgyűlések és a megyei jogú városok közreműködésével állították és mondják azt, hogy a régió közigazgatási központjának Pécset tekintik. Tehát itt megint csak többpárti önkormányzati akaratról van szó akkor, amikor konszenzus született ebben a kérdésben. Tehát a tárca valós tényeken és valós alapokon nyugvó döntést hozott e tekintetben. És én más városok rovására és mások ellenében teljesen természetesen nem kívánok érvelni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), csak ezeket a szempontokat kérem figyelembe venni.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi