DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Az agrárgazdaságban évek óta piaci zavarok vannak. Nem működik hatékonyan az agrárrendtartás, nincs reális információnk a kül- és belpiac várható alakulásáról, nincsenek kialakítva a termelési kvóták, irányárak és védőárak, és folytathatnám tovább; mint ahogy például a napirend előtti felszólalásban is rámutattam arra, hogy a mezőgazdaság tudatos tönkretételét illetően milyen mulasztások terhelik a korábbi és a jelenlegi kormányzatot is. Ötletszerű az agrártermékek exportengedélyezése és támogatása. Nincs biztosítva a magyar áruk védelme a hazai piacon.
Az intervenciós alap hatékony működtetésével a piaci zavarok nagyban csökkenthetők, és a termelési biztonság alapvetően növelhető. Ezért a Független Kisgazdapárt indítványozta az intervenciós alap létrehozását, folyamatos feltöltését, az egyes termékek átlagos jövedelemszint feletti lefölözésével kapcsolatos rendelkezés meghozatalát és egyéb intézkedéseket. A piaci túlkínálat levezetése, a veszteséges termelés elhárítása, a gazdálkodás jövedelmezősége és stabilitása lesz a záloga az elkövetkezendő időben a mezőgazdaság eredményes tevékenységének.
Az intervenciós alap az agrárpiac szabályozásának hatékony eszköze lehet, létrehozása, működtetése elősegíti a biztonságosabb és jövedelmezőbb agrárgazdaság kialakítását. Ezért kérem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy szíveskedjenek javaslatomat támogatni. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi