DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt már nem első ízben hívja fel a Ház figyelmét az ország alapvető érdekeinek a kijátszására, nevezetesen a termőföld idegenek részére történő átjátszására, és arra, hogy milyen kormányzati szándékokat lát megvalósulni a Független Kisgazdapárt abban a kezdeményezésben, hogy a szövetkezetek és más jogi személyek termőföldtulajdonhoz juthassanak, és miként szolgálják ezek az elképzelések a külföldiek termőföldtulajdon-szerzésének lehetőségeit.
A szándék tisztességtelenségére utalnak a miniszterelnök úrnak, továbbá a miniszter uraknak és a kormányzati pártvezetőknek az e tárgykörben tett ellentétes nyilatkozatai, ugyanakkor a Független Kisgazdapárt világosan látja - és többször rá is mutatott arra -, hogy a kormányzati szándék a valóságban a közvélemény félrevezetésén keresztül annak megnyugtatására irányul, és a külföldiek részére történő átjátszása a termőföldeknek folyamatban van.
A Független Kisgazdapárt félelmeinek az eloszlatása érdekében 1997. május 27-én levelet intézett a miniszterelnök úrhoz, amelyre sajnálatos módon a mai napig nem kaptunk választ, noha az itt leírt aggályaink egyértelműen bizonyítják azt a tényt, hogy a termőföldek átjátszása a külföldiek részére folyamatban van. De úgy gondolom, attól a kormányzattól, amely nemcsak felelőtlen, hanem dilettáns is, nem is várható más eljárás, hiszen gondoljanak arra, hogy a GATT-exporttámogatással kapcsolatban eszközölt hibás adatok megjelölésére három év nem volt elegendő a szakértő kormánynak, hogy kijavítsa az MDF-kormány bűnné növő tévedéseit; hiszen elég, ha arra utalok, hogy például 740 támogatásra jogosult termék helyett csak 16-ot sorolt fel, 58 milliárd forint támogatás helyett 22,3 milliárd forintot, és ráadásul ezt is az inflálódó forintban adta meg, ahelyett, hogy a felértékelendő USA-dollárban jelölte volna meg az értékeket.
A szóban forgó kormányzatnak ezek a mezőgazdasági tévedései K.O.-helyzetbe hozhatják a magyar mezőgazdaságot; de itt nem elég arra utalni, hogy Antall József követte el a hibát, mert Horn Gyulának három év állt volna a rendelkezésére ahhoz, hogy ezeket a hibákat korrigálja. Sajnos, nemcsak hogy nem korrigálta ezeket a hibákat, hanem még azt sem vette észre a Horn-kormány, hogy két héten belül elkezdődik az a hosszas nyári szünet, amely a nyugati adminisztrációt olyan helyzetbe hozza, hogy a következő év őszénél korábban nem is foglalkozhat a magyar korrekció kérdéseivel. Tehát a Horn-kormány újólag hozzátette a maga bűnös mulasztását a korábbi kormányzat bűnös tévedéséhez, és a kettő együttesen lehetetleníti el a magyar mezőgazdaságot.
Úgy gondolom, hogy miközben a tehetetlen kormány önmagát ünnepli, majálisokon és juniálisokon áltatja a népet (Derültség.); Kökény miniszter úr, aki jót derül rajta, orvosi gyakorlatát próbálja iskolai szintre felhozni a vérnyomásméréssel (Derültség.); közben kongresszust rendeznek - ahelyett, hogy megtartanák a búcsúestjüket.
Erre kérem fel tisztelettel önöket: ne juniálisozzanak, majálisozzanak, távozzanak! (Derültség. - Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi