DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt egyetért a kulturális privatizáció kapcsán felmerült aggályokkal, nevezetesen azzal a megközelítéssel, hogy a nemzeti kincseink maradjanak nemzeti tulajdonban és ne kerüljenek privatizációra. Ez teljes mértékben igaz a filmarchívumra is.
De hadd tegyem hozzá rögtön, hogy éppígy kellene gondolkodnunk a hangarchívumról, a levéltárakról. Itt hadd említsem meg a levéltárakat illetően azok vezetésének depolitizáltságát, mert épp olyan veszély fenyegeti nemzeti értékeinket, ha adott esetben, mondjuk, a Fővárosi Levéltárnak nem egy politikailag pártatlan vezetője lesz, hanem az itt helyet foglaló pártok közül valaki már kinyújtotta volna a csápjait a Fővárosi Levéltár felé, és esetleg egy olyan helyzet teremtődne, hogy a levéltárakat illetően is politikai szempontok döntsenek, ahelyett, hogy nemzeti kincseink megőrzése lenne a szempont. De ugyanezt tudná elmondani a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportja a könyv- és a tankönyvkiadásról és -terjesztésről, a zeneműkiadásról.
Tehát a Független Kisgazdapárt álláspontja egyértelműen az, hogy a teljes kulturális szférát meg kell menteni a privatizatőröktől, meg kell menteni attól, hogy azok magántulajdonba (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) kerülvén végül is a köz számára hozzáférhetetlenek legyenek. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi