DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, és elnézést kérek az önbíráskodásért, valóban az elnök úr joga megadni a szót e tekintetben.
Egyetlenegy ponttal kapcsolatban szeretnék megjegyzést tenni az államtitkár úr hozzászólására, ez pedig az, amikor a Fidesz-Magyar Polgári Pártot minősíteni próbálta. A Fidesz nevében szeretném megnyugtatni, hogy a Fidesz egy szabadelvű párt, és az a vád, amit ő megfogalmazott velünk szemben - vagyis hogy az általunk javasolt megoldás nem egy szabadelvű megoldás -, már elhangzott a bizottsági ülésen is. Szeretném rögzíteni és itt nyilvánossá tenni, hogy nagyon sok mindenfélét gondolok én a liberalizmusról és a szabadelvűségről is, de semmiképpen sem azt, hogy sorozatgyilkosokat, elvetemült bűnözőket kellene ennek a jegyében a társadalomra rászabadítani.
Hozzászólásomban elmondtam, hogy az északi, skandináv országokban az a megoldás, amit mi javasolunk, egy bevett megoldásnak számít. Ezek a rendszerek kifejezetten szabadelvű büntetési rendszereknek tekinthetők, éppen ezért nem igazán értem, hogy a kormány miért ragaszkodik ehhez a rögeszméjéhez. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi