DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselő Asszony! A kérdése úgy szól, hogy "Mit kíván tenni a milliárdos borhamisítók hamisítási kedve csökkentése érdekében?"
Engedje meg, hogy miután párhuzamosan folyik munka az FM-ben pillanatnyilag a bortörvény előkészítése ügyében - melynek téziseit a kormány a 2040. számú határozatában már elfogadta -, másrészt pedig valószínűsíthető, hogy a büntető törvénykönyv módosítása is nyilván ezzel a kérdéssel foglalkozik, tisztázzam és erről tájékoztassam önt, hogy a mezőgazdasági főosztály vajon a bortörvényhez vagy pedig a büntető törvénykönyv módosításához készítette el ezt az anyagát.
(16.00)
Szeretném azonban kihangsúlyozni, minekutána többedszer szóba kerül ez a kérdés - jogosan, mert az egyik legnagyobb probléma ma Magyarországon a borhamisítás, és valóban veszélyezteti a tisztességes bortermelőket -, hogy egyrészt nagyon komolyan kell foglalkozni ennek a kérdésnek a törvényi hátterével, másrészt a megfelelő és igen kemény hatósági fellépés kívántatik, harmadrészt pedig egy komoly társadalmi összefogás. Azt hiszem, ezzel már többször foglalkoztam, e nélkül a három terület nélkül, ezeknek az összefogása és harmóniája nélkül nyilvánvalóan nem készülhet egy tisztességes bortörvény, nem módosulhat megfelelőképpen a büntető törvénykönyv sem. Ennek szellemében tisztázni fogom, hogy esetleg a minisztériumon belül lévő diszharmónia minek a következménye, és erről önt tájékoztatni fogom. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi