DR. MÉSZÁROS GYULA

Full text search

DR. MÉSZÁROS GYULA
DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Megdöbbenve értesültem Magyarország legkedveltebb napilapjának május 10-ei számából, hogy az APEH adótartozás miatt kiküldte végrehajtóit az Orosházi Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezetbe, és lefoglalta a szövetkezet állatállományát, hozzáfogott az ingatlanok lefoglalásához, sőt, elvitte a pénztártól a szövetkezet tagjainak fizetését.
Az APEH annak ellenére foglalta le a mezőgazdasági szövetkezet termeléshez nélkülözhetetlen vagyontárgyait, hogy az idén januárban a szövetkezet és az APEH között megállapodás jött létre az adósság törlesztésének ütemezéséről. Az pedig külön tanulmányt érdemelne, hogyan jött össze a szövetkezet 43 millió forintos adótartozása, melyből a tőketartozás - a legrosszabb indulattal is - csak 22 millió.
(13.40)
Úgy látszik, az APEH nem fukarkodott a bírságok, a büntetőkamatok kirovásával.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mint mezőgazdász jól ismerem a mezőgazdaság jövedelmezőségét, a kockázati tényezőket, a gazdaságok vergődését, ezért az APEH eljárását rendkívül méltánytalannak és igazságtalannak tartom. Ez a szövetkezet erején felül mindent megtett, hogy tartozását rendezze. Eladta szárítóüzemét és vetőmagüzemét, tehát fontos termelési berendezéseit, és megállapodtak, hogy a vevő az APEH-nak fizet - sajnos, ez nem így történt.
Kérem a tisztelt államtitkár urat, hogy ezt a példátlan esetet elejétől a végéig szíveskedjen kivizsgáltatni. A polgárbarát APEH-et pedig arra kérem, hogy bírságaival és büntetéseivel a borhamisítók, az olajszőkítők és a feketegazdaság más szereplőinek működését tegye lehetetlenné, ne a becsületes, szorgalmas parasztemberek életét keserítse. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi