T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Arról, ami a Dréher halászcsárdában történt, hogy egy külföldi turista társaságával több mint egymillió forintot fizetett ki egy vacsoráért, a minisztérium már az 1997. május 2-án sugárzott Ablak című műsorból értesült. A Népszabadság cikke 1997. május 10-én jelent meg.
A minisztérium az Ablak szerkesztőségétől elkérte az ominózus videokazettát, és ennek alapján május 9-én feljelentést tett a rendőrségre, ugyanis a minisztérium megítélése szerint az esemény egyaránt megvalósíthatja a Btk. 174. §-a szerinti kényszerítés, a Btk. 318. §-a szerinti csalás, a Btk. 321. §-a szerinti rablás és a Btk. 323. §-a szerinti zsarolás bűncselekményét.
Kiemelendő az a tény, hogy a halászcsárda kettős árlappal dolgozott, és az éjszakai árlap árak helyett csak kódszámokat tartalmazott, így az üzlet megtévesztő magatartása miatt a vendégek csak a fizetéskor szembesültek a nappali árszintnek mintegy tízszeresét kitevő éjszakai árakkal. A kiszolgáló személyzet négy, marconának titulálható alakja fizetésre kényszerítette az irreálisan magas összegű számlát kifizetni nem akaró vendégeket, akik - természetesen az erőszak hatására - ezt végül megtették.
A büntetőfeljelentésen túlmenően a minisztérium kezdeményezte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél, hogy folyamatosan és fokozottan ellenőrizzék ezeket a vendéglátóipari egységeket. Mivel a Dréher halászcsárdában történt eset elkerülése nyilvánvalóan mindenütt érdek, ezért fontos, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőség ezt az ellenőrzést folyamatosan végezze. De természeten szeretnénk (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), ha a jegyzők élnének azon a hatáskörökkel, amelyben az azonnali visszavonási jogosítványukat tudnák érvényesíteni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi