DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Úgy látszik, tényleg nincs határa egy hivatal embertelen eljárásának. (Moraj a bal oldalon.) A kérelmet én azért nem bíráltam el, mert elnöki utasítás volt, hogy a póthatáridőben beadott igényeket '94 szeptemberéig nem lehet elbírálni a folyamatban levő ügyek elbírálása miatt. Ez volt az egyedüli indoka. Ha én kivételezni akartam volna, akkor aznap elbírálom, és már rég megkapta volna az özvegy. (Felzúdulás a bal oldalon.)
Az a kérdés, hogy bizonyítva van-e, hogy özvegy az illető. Igen, mert bíróság holtnak nyilvánította a férjét. Bizonyított-e, tisztelt miniszter úr, hogy elvitték a Szovjetunióba kényszermunkára? '49-ben írja, tisztelt képviselőtársaim, hogy a férjét polgári személyként Szovjetunióba vitték! '49-ben valaki gondolhatta, képviselőtársaim, hogy '91-ben ez kárpótlási jogcím lesz?! Mivel kell még bizonyítani, ne haragudjanak, a történelmi tényeket, hogy '45 januárjában Soroksárról, Pesterzsébetről és a többi sváb településről elvitték a német származású személyeket Szovjetunióba kényszermunkára?! Egész Magyarországról elvitték, képviselőtársaim, ahogy vonultak előre az orosz csapatok! Mit kell még bizonyítani, ne haragudjanak, ezek után?! Halott az illető! Leírta '49-ben és még mindig azt mondani neki, hogy bizonyítson! Mivel tudja bizonyítani?! Nem katona volt! Ha katona lett volna, miniszter úr, akkor a Honvédelmi Minisztérium levéltára bizonyítja, hogy katona volt. Miután polgári személy volt, a minisztérium, a levéltár nem tud semmiféle adatot adni, mert nem katona volt. Ez olyan egyszeregy, aki ezt csinálta, képviselőtársaim, három évig, ezt tudhatja!
Nagyon kérem önöket, hogy ne fogadják el ezt a választ! Nem lehet elfogadni a választ! Köszönöm szépen. (Közbeszólás a jobb oldalról: Így van! - Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi