VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt hiszem, hogy két ügyről beszéltünk ezen egy ügy kapcsán. Egyrészt a Budapest Bank szerződésének ügyéről, másrészt pedig a Polgári Banknál keletkezett veszteség ügyéről.
Dávid Ibolya hozzászólásában úgy fogalmazott: úgy tűnik, mindenki belátja, hogy nevetséges volt a szerződés, mármint a Budapest Bank szerződése. Nos, hallhattuk, hogy nem mindenki számára tűnik így, sőt van, aki csak korábbi véleményét erősítette meg, hiszen jómagam '96. december 17-én szóltam napirend előtt ebben az ügyben, a Budapest Bank ügyében. Akkor a Fidesz-Magyar Polgári Párt nevében fölhívtam a figyelmet arra, hogy az előttünk nem ismert szerződésnek milyen súlyos következményei lehetnek még a magyar adófizetők számára. Akkor Bauer és Toller frakcióvezető-helyettes urak reagáltak hozzászólásomra, és úgy fogalmaztak, hogy politikai habverés, örökzöld, látványosnak tűnő akció. Tehát ők vállvetve kiálltak a Budapest Bank szerződése mellett. Nos, én ezért nem kárhoztatom őket, hiszen nyilván csak kevés volt az az információ, amivel rendelkeztek és aminek tudatában az ellenzéki képviselők már akkor fölhívták a figyelmet a Budapest Bank rossz szerződésére.
Ha most mérleget vonunk abban az ügyben, hogy a Budapest Bank értékesítése, eladása a magyar állam számára hasznot vagy veszteséget jelentett-e, egyértelműen ki kell mondanunk, hogy ez egy veszteséges üzlet volt. Veszteséges üzlet volt, hiszen az a veszteség, az a garanciabeváltás, ami az elmúlt időszakban megtörtént, már több mint 10 milliárd forintos, és nem tudjuk, nem látjuk, hogy annak a szerződésnek a következtében, amit akkor kötött a magyar állam, még hány milliárd forint fogja terhelni a magyar adófizetők pénztárcáját.
A másik ügy a Polgári Bank ügye. A pénzügyminiszter úr ebben vizsgálatot ígért. Erről a vizsgálatról eddig semmit nem hallhattunk, nem tudjuk, hogy az egy év alatt összegyűlt 1,7 milliárdos veszteség vajon miből táplálkozik, mik a forrásai, és hogy ennek a veszteségnek az eltüntetésére milyen lépések történtek. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi