DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselő asszony, önnek tökéletesen igaza van, a nonprofittörvény benyújtását a kormány 1996-ra ígérte.
(14.10)
Ehhez képest kétségkívül jelentős elmaradásban vagyunk, amiért nem vitatható a tárca felelőssége. A nonprofittörvény koncepciójának elkészítését egy szakmai grémiumra bízta a tárca, majd az elkészült koncepciót társadalmi vitára bocsátotta. E társadalmi vita alapján kiderült, hogy az alapkoncepciót is messzemenően elutasítják. A fő kifogások mindenekelőtt a nonprofit-felügyelet, illetőleg a közhasznúság kritériumait meghatározó besorolási kategóriák miatt merültek fel, vagyis 1996 nyarán egy egészen új nonprofittörvény-koncepciót kellett kidolgozni. 1996 decemberére elkészült az egyeztetés az új törvénykoncepció alapelemeit, szerkezeti vázát illetően. Ezt követően a kodifikációs munkák is megkezdődtek.
Jelen pillanatban a kodifikáció készen áll, a miniszteri értekezlet elfogadta, és a napokban - vagy már ma, vagy még e hét folyamán - tárcaegyeztetésre bocsátja a kormány a nonprofittörvény tervezetét, júniusi első ülésén el kívánja fogadni és be kívánja nyújtani a Háznak.
Minthogy képviselő asszony a kulturális szaktörvények ügyében is egy fél mondatnyi kérdést megeresztett, szeretném tájékoztatni, hogy a szóban forgó három kulturális szaktörvény, a kulturális alapellátásról szóló törvények tervezetét a kormány május végi ülésén kívánja elfogadni, és ezt követően a tisztelt Háznak benyújtani. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi