NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Full text search

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a megszólalás lehetőségét, elnök úr. Az ajánlás 60. pontjával kapcsolatban szeretnék szólni, ugyanis úgy gondoltam, hogy az előterjesztésnek, illetve törvényjavaslatnak hiányossága, hogy a számviteli bizottság tagjainak létszámát nem határozza meg. A 60. pontban erre tettem javaslatot, ugyanis ez nem más, mint a jelenlegi létszám, amit a pénzügyminiszter úr határozott meg: egy elnök és 15 tag.
Amikor a számvevőszéki bizottság a módosító javaslatokat tárgyalta, Nagy úr - ha jól emlékszem a Pénzügyminisztérium képviselőjének nevére - arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU-normák szerint ezt a létszámot emelni kell, amelynek nagyságát jelenleg nem lehet meghatározni. Ugyanakkor a számviteli törvényben utalás van arra, hogy a könyvvizsgálói kamara képviselteti magát a számviteli bizottságban. Úgy gondoltam, és a kollégáimmal konzultálva az a meggyőződés alakult ki, hogy ez az egyharmados arány minden érdekelt fő részére elfogadható.
Mivel azt a hibát elkövettem, hogy a számviteli törvény 89. §-át érintő 2. és 3. pontot egy módosító indítványban nyújtottam be, ezért a számvevőszéki bizottság úgy döntött, hogy a létszámmal nem foglalkozunk, mivel az egyelőre nem meghatározható, de bizottsági kapcsolódó módosító indítvánnyal a magyar könyvvizsgálói kamara egyharmados delegálási jogát támogatni fogja.
Köszönöm a megszólalás lehetőségét.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi