PUSZTAI CSABA

Full text search

PUSZTAI CSABA
PUSZTAI CSABA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy pontosan az előbb elhangzottak már jelzik azt, hogy az e) pont úgy, ahogy van, felesleges, hiszen - gazdasági tevékenység bennhagyása, bennhagyása nélkül, munkaviszony belecsavarása, belecsavarása nélkül - másutt a törvény egyértelműen rendelkezik ezekről a kérdésekről; a munkaviszonyról ott, ahol a munkaviszonyról, a gazdasági tevékenységről pedig ott, ahol leírja azt, hogy milyen tevékenységet végezhet könyvvizsgáló.
(22.40)
Tehát felesleges ezt beduplázni, pláne egy ilyen általános résszel. Tehát úgy gondolom, itt nincs különösebb vita közöttünk.
A másik: munkaviszony mellett vagy pedig főállásban végezze-e a kamara tagja a könyvvizsgálatot. Úgy gondolom, itt egy hosszabb átmeneti időszakot mindenképpen célszerű annak érdekében biztosítani, hogy ne fordulhasson elő az a helyzet - mert a jelenlegi törvényjavaslat szerint igen erősen fennáll a lehetőség -, hogy néhány könyvvizsgáló cég fedje le az országot, és a független könyvvizsgálók pedig egy idő után azt vegyék észre, hogy mint alkalmazottak kényszerülnek tevékenységüket folytatni. Tehát úgy gondolom, egy hosszabb átmeneti időszak kell, amíg a lehetőséget meg kell adni arra, hogy a könyvvizsgálók egyáltalán eljussanak arra a szintre, hogy olyan megfelelő számú megrendelővel tudnak dolgozni, hogy az a megélhetésüket és a valódi függetlenségüket anyagi szempontból is biztosítja. A mai magyar gyakorlat az, hogy erre lehetőség nincs.
Nagyiványi képviselő úrnak nagyon egyértelműen - úgy gondolom - igaza van abban, hogy a mai magyar vállalkozások egy jelentős része, amelyek 1997-től könyvvizsgálatra kötelezettek, anyagilag egy teljes körű, főállású könyvvizsgálót nem tudnak eltartani. Tehát figyelembe kell venni a jogszabály megalkotásánál a jelenlegi gazdasági környezetet is. Úgy gondolom, ezt nem lehet kihagyni, s azt kérem, amikor ezekről a módosításokról tárgyalunk, akkor vegyék figyelembe, hogy milyen környezet az, amelyben most dolgoznak a könyvvizsgálók.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi