DR. HASZNOS MIKLÓS

Full text search

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az államtitkár úr nagyszerűen megindokolta, miért volt és miért van szükség a stabilizációra, és felsorolta a kormány által a makrogazdaságban jelentkező eredményeit a stabilizációnak, de nem adott választ arra a kérdésre, amiben azt kérdeztem, hogy mi volt az a négy-öt sarkalatos alapelv, amelyről azt mondták, hogy ehhez aztán ragaszkodunk, akár esik, akár fúj. Mert ezek állandóan változtak, nem látszott egy világos és egyértelmű koncepció.
Csak egyetlen dolgot említek: ön is említette a fogyasztás visszafogását. Én azt mondom, hogy ezt inkább úgy kellett volna meghatározni, hogy takarékossági stratégia és takarékossági koncepció. Akkor viszont ez nemcsak az állampolgárokra és nemcsak a mikrogazdasági viszonyokra és nemcsak az oktatásra, az egészségügyre és a szociálpolitikára vonatkozna, hanem mindenre: az államháztartás egészére, a kormányzat minden ténykedésére! Ha egyszer takarékoskodunk, akkor mindenki takarékoskodjon egyformán!
A magam részéről nehezen tudom azt elképzelni, hogy a takarékosság szóba sem került, de az államtitkár úr ezt nem említette, nem említette azt sem, hogy ezt szeretnék a hátralévő időben behozni vagy törölni; nem tételezem fel azonban azt, hogy egy ilyen kiváló szakértő kormány dilettantizmusból nem foglalkozik a takarékossággal.
(16.50)
Úgy tudom és elképzelem: biztos, hogy van ilyen koncepció, csak ezt nem kívánták nyilvánosságra, a közvélemény és a tisztelt Ház tudomására hozni. Mivel ezt egy nagyon nagy hiányosságnak érzem, hogy az igazi elveket nem hallottuk: a célokat igen meg a vágyakat, de az elveket nem, ezért nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi