AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Én ebben a tárgykörben, azt hiszem, éppen a múlt héten próbáltam a frakcióvezető urat arról meggyőzni, hogy talán nem ártana, ha a gazdasági bizottság szentelne egy napirendet ennek az egész kérdésnek. Tudniillik ezek az ügyek vannak annyira bonyolultak - állítottam én -, hogy nem lehet ilyen 1-2 perces időkeretekben végigtárgyalni. Már csak azért is elég nehéz, hiszen önmagában az a szerződés, aminek az értékelésére most vállalkozunk, egy meglehetősen hosszas dokumentum.
Szeretném ismételten felhívni a frakcióvezető úr figyelmét, hogy az ügyletet a maga teljességében kellene értékelnie. Következetesen elfeledkezik arról, hogy egy lényeges momentum az egész értékesítésből még hátravan; nevezetesen a részvények elég jelentős része még az állam kezében van, ami a szerződés szerint majd később eladásra kerül.
Továbbra is azt tudom mondani - nyilván ez az időkeret arra nem alkalmas, hogy a részleteket kifejtsük -: a tranzakció egészében változatlanul ott tartunk, hogy a mai tudásunk szerint a végén még jelentős bevétel fog jelentkezni az állam számára, tehát milliárdos nagyságrendben, plusszal fog véget érni ez az egész tranzakció.
Arra is szeretném a képviselő úr figyelmét felhívni, hogy talán érdekes lenne a Budapest Bank privatizációját más bankok privatizációjával összehasonlítani. Több cikk jelent meg arról, amelyik megmutatta például, hogy egy ilyen hasonló indulási helyzettel rendelkező bankhoz - mint mondjuk a Budapest Bank - hasonlóan, a Magyar Hitelbank esetében megnézzük ezt, akkor tulajdonképpen a két tranzakció vonatkozásában egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a Budapest Bank egy rosszabb tranzakció lett volna. Sőt, azt kell mondanunk, hogy összességében még mindig egy kedvezőbb tranzakció volt.
Tehát én tisztelettel azt szeretném kérni, hogy talán ezeket a dolgokat ne így, azonnali kérdés keretében, hanem egyszer tényleg alaposan - gondolom, a frakcióvezető úr is eljöhetne a bizottsági ülésre - tárgyaljuk végig. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi