ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A sajtótájékoztatókból származó - és sajnos nem a kormánytól kapott - tájékoztatás szerint az M7-es autópálya továbbépítésére, bővítésére, szélesítésére vonatkozó tervdokumentációkat három beruházási csoport kapta meg. A kormány azonban tudomásom szerint még mindig nem döntött a koncessziós ügyek elbírálásában. A pályázók azonban 30-40 százalékos állami szerepvállalásra számítanak, ami a több mint 150 milliárd forintos beruházásnál jelentős anyagi megterhelést jelent a költségvetésnek. Ez esetben az autópályadíjak okszerűen magasabbak lennének a vitatott M5-ösénél is.
Az M3-as példáján elindulva ismét felmerül az állami finanszírozás gondolata, az nagyobb bevételt biztosítana a költségvetés részére is. Az autópályát használók valószínűleg alacsonyabb díj ellenében vehetnék igénybe az M7-es autópályát, ami nagyon fontos lenne, hogy a régi 7-esre ne zúduljon rá ismét a gépkocsiforgalom. De adók formájában az autópályát nem használók is fizetnének érte.
Az autópálya továbbépítését, bővítését, szélesítését más útépítéssel együtt költségvetési forrásból és az Útalapból kellene finanszírozni. A nemzetközi pénzintézetek külön alapba fizetett összegeket tartják garanciának a beruházások pénzszükségleteinek fedezésére.
Kérem miniszter urat, tekintettel az M7-es autópálya továbbépítésére és bővítésének elhúzódására és szükségessé vált mielőbbi befejezésére, ahogy ígérte is, szíveskedjék a felvetett finanszírozási bizonytalanság eloszlatására a végleges döntésre nézve az autópálya ügyében magyarázatot adni.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi