ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Igen tisztelt miniszter úr, köszönöm szépen a válaszát. 1996. novemberében adtam be ezt az interpellációt, több mint hat hónappal ezelőtt, és sajnos most is időszerű ez a kérdés. Az M7-es ügyében újabb gondok merültek fel. Felmerült a nyomvonal kérdése. Tudomásom szerint, ahogy a sajtóból tájékozódtam erről, az FM erdészeti hivatala másodszor sem járult hozzá a másodfokú határozatában a már ötödik nyomvonal - ezt hangsúlyozni szeretném: ötödik nyomvonal - az 1993-as évtől, amelyet kidolgoztattak, óriási pénzekbe kerültek ezek, az úgynevezett V-nyomvonal megépítéséhez sem. Szalai Béla közlekedési miniszteri biztos úr úgy nyilatkozott, hogy nem hivatali packázásról van itt szó, hanem valós érdekek összeütköztetéséről a nyomvonal tekintetében Zamárditól a Balaton déli végéig, illetve az országhatár végéig, s így folytatta: "amit csak társadalmi konszenzussal lehet megoldani". Egyszerűen nem tudom értelmezni ezt a nyilatkozatot. Én úgy gondolom, hogy inkább kormányhatározattal kellene ezt és nem társadalmi konszenzussal, hiszen a kormány felelőssége megvan ebben a tekintetben.
Miniszter úr, amikor ez év tavaszán Kaposváron járt, a megyei sajtónak nyilatkozott az M7-es autópálya ügyével kapcsolatban és azt az ígéretet tette, hogy 2005-ig az M7-es autópálya a Balaton déli végéig meg fog épülni - és minden reménység szerint az országhatárig is.
(17.10)
Én pedig úgy látom, hogy 1994 óta az autópálya ügye Zamárditól a nagyon fontos dél-balatoni részig hibernált állapotban van. Ha most újra kezdik egy új nyomvonal építését, illetve annak tervei (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) kidolgozását, amely 15 kilométerrel menne távolabb a déli partrésztől, az teljes mértékben értelmetlen lenne, hiszen a balatoni forgalmat... (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi