TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság elnöke: Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Szerencsétlen dolog, ha egy ilyen komoly kérdésről, mint a kisvállalkozók magyarországi helyzete, kétperces hozzászólásokban vitatkozunk egymással; ez egy nagyon bonyolult kérdés. A javaslatok és azok a szomorú hírek, amelyeket itt a képviselő urak elmondtak, a képviselő asszony elmondott, nem felelnek meg a valóságnak.
Magyarországon valóban nehéz helyzetben van minden állampolgár, ezen belül a kisvállalkozók is, nagyon rosszul élünk, és az életszínvonalunk nem javult. Reményünket ahhoz kapcsolhatjuk, hogy a gazdaság majd növekedni kezd, és meg kell mondani, hogy pillanatnyilag nem a kisvállalkozók tömege az, amely ezt a gazdasági növekedést első helyen fogja generálni. Magyarországon mindenki tudja, hogy az európai országok átlagához, sőt, a világátlag minden országához képest, a kisvállalkozói szám - a tíz fő alatti és az egy fővel dolgozó, önfoglalkoztató vállalatok száma - hallatlanul nagy, és ha ezeknek sikerük van, azoknak az a jellemzőjük, hogy egyik évben az egyiknek sikere van, a másik tönkremegy.
Az a szám, amit itt hallottam, hogy a kisvállalkozói szám csökkent, nem egy krízisjelenség, hanem egy átalakulási jelenség, méghozzá egy fejlődési jelenség. (Felzúdulás és derültség az ellenzéki padsorokban.) Nézzék meg: Amerika az egyedüli ország, ahol a kisvállalkozók sikerével munkanélküliségi problémákat tudtak megoldani; nem a gazdasági növekedést, a munkanélküliségi problémákat! És hány kisvállalkozó megy tönkre évente Amerikában! A kisvállalkozások jellemzője, hogy cserélődik a vállalkozói struktúra, és nem stabil.
Remélem, hogy Magyarországon a kisvállalkozói (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) program keretében - és sok minden más gazdasági intézkedéssel - a belföldi vállalatok beruházásképessége (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) és alkalmazkodóképessége fog javulni, s ez az állampolgároknak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - ezen belül a kisvállalkozóknak is - meghozza a sikert. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi