DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Fórum a magyar-szlovák alapszerződés kihirdetésére nemmel szavazott. Itt kell felhívnom a külügyi kormányzatunk figyelmét arra is, hogy nem támadási felületet nyújtani nem ellentétes azzal, hogy a magyar érdeket képviseljük. A Magyar Demokrata Fórum nemcsak hogy nem szavazta meg a kihirdetést, de annak idején indokoltan - és tételesen megindokolva - nem szavazta meg a magyar-szlovák alapszerződés ratifikálását sem. Részletes és tételes problémakatalógust sorakoztattunk fel éppen azon folyamatok bizonyítására, amelyek már akkor ellentétesek voltak az, úgy tűnik, mindkét oldalról kikényszerített alapszerződéssel.
Szlovákiában akkor is, azóta is kifejezetten az európai normákkal és az európai szellemiséggel ellentétes, antidemokratikus és magyarellenes politika folyik. Az, ami Szlovákiában történt és történik, egy furcsa, ezredvégi történelmi anakronizmus, a nemzetállamiság újjáélesztési kísérlete, nem más, mint a nacionálbolsevista meiarizmusnak az országot, a szlovák nemzetet és az ország területén élő valamennyi kisebbséget Európától elzáró kísérlete. Az alapszerződés kihirdetését tehát nem tudjuk támogatni.
De hát mit is hirdessünk ki? Mi válik a magyar jogrend belső részévé? Az, aminek az ellentéte ma Szlovákiában folyik? Nincs kivel, és már az alapszerződés aláírásakor sem volt kivel megkötni egy valóságos, kölcsönös politikai jószándékon és akaraton alapuló alapszerződést. És mi most hirdessünk ki egy olyasvalamit, ami gyakorlatilag a magyarság ellen folyik?
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Úgy tűnik, önök még mindig valami bevallatlan hit tartalékaiból táplálkoznak, és önök közül sokan még azt hiszik, hogy a magyar-szlovák alapszerződés jó és használható. Talán még kétely sem merül fel azzal kapcsolatban, hogy szabad-e egy nyilvánvalóan papírronggyá vált - mert meg nem valósult -, tehát a gyakorlatban meghamisított alapszerződést kihirdetni.
Tisztelt Országgyűlés! Ez a kihirdetés nem más, mint egy jelképes okirat-hamisítás, hiszen tudjuk, hogy ami benne van, az nem igaz, és mégis kihirdetjük. Reméljük, hogy az alapszerződés kihirdetésének kérdésében önök néhány gondolatot meg fognak ebből fontolni.
Köszönöm a figyelmet. A Magyar Demokrata Fórum tehát ezen okok miatt nem tudta támogatni a kihirdetés gondolatát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi