LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Mint ahogy az előző hozzászólásomban az orosz-magyar szerződéssel kapcsolatban kifejtettem a Független Kisgazdapárt álláspontját, ott a szerződés szövege, a szerződésben foglaltak nem rosszak, csupán nincsen megfelelően végrehajtva és a szerződés nincsen betartva.
Itt merőben más a helyzet. A szlovák-magyar alapszerződés úgy, ahogy van, szövegében, tartalmában, vállalásaiban rossz. A Független Kisgazdapárt a leghatározottabb nemmel szavazott az alapszerződésről, annak ratifikálásáról, és kimondottan kampányfogásnak tartotta, amit annak idején Balladur úr ügyében végzett Horn Gyula miniszterelnök úr.
(18.20)
Említettem már, hogy a szlovákiai magyarság helyzete a benei dekrétumok végrehajtása óta nem volt ilyen rossz, mint ma; az alapszerződésben foglaltak betartása esetén sem javulna, és nem közelítené meg a Magyarországon élő szlovák nemzetiségű magyar állampolgárok helyzetét, de a jelenlegi állapotában elfogadhatatlan és tűrhetetlen.
Lehet, hogy az államtitkár úr most azt fogja mondani, hogy én rasszista vagyok, de igenis azt mondom, hogy a Meiar-kormányban nem lehet megbízni, nem bízunk meg. A Független Kisgazdapárt ezt hangoztatja, akár rasszistának nevez minket a tisztelt államtitkár úr, akár nem. Magyar testvéreink érdekéért a Független Kisgazdapárt, mióta létezik, harcol. A magyar kisebbség Szlovákiában is magyar, a nemzet testéhez tartozik, és aki ezt nem tudja tudomásul venni, az megtagadja magyarságát és nemzettudatát. Nagyon jó lenne, ha végre ez a magyarnak nevezett parlament így politizálna, és ezt látnám a szavazatokban. Természetes, hogy a Független Kisgazdapárt nemmel szavaz. Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi