DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! Ha a két perc lehetővé tenné, nagyon sok érvem lenne amellett... (Közbeszólások: Mondd!) - mondom -, hogy ezt az ügyet úgy kell szabályozni, hogy az állampolgárok, különösen, akik akaratukon kívül jöttek át a trianoni határok közé, ilyen sérelmet ne szenvedjenek. Ezt annál is inkább hangsúlyoznom kell, mert állandó üzenet a határokon túl élő magyarok számára, hogy maradjanak szülőhelyükön, ragaszkodjanak jogaikhoz, hagyományaikhoz, nyelvi jogaikhoz, és ezek közé tartozik a szülőhely magyar nevének, tehát a települések magyar nevének a megvédése.
Tehát ilyen körülmények között rendkívül skizofén - sőt, mondhatom: kretén - helyzet az, hogy valaki ilyen helyzetbe kerül, és országgyűlési képviselői segédletre van szüksége ahhoz, hogy ezt az ügyet nyilvánosság elé vigyék.
Amit még mondanom kell miniszter úrnak: ez az ügy azóta, hogy az interpellációt benyújtottam, tovább hullámzott, és az illető további iratokat küldött meg, amelyek azt tanúsítják, hogy igenis az eljáró tisztviselők nem hajlandók csak kérvényezés, illeték és egyebek teljesítése után átírni az illető szülőhelyének a nevét ismételten magyarra. Köszönöm szépen.
Annak a reményében, hogy miniszter úr ígérete teljesül, elfogadom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi