KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogy azt a sajtó is közvetítette az elmúlt napokban, a kormány meglehetősen érzékenyen reagált a természeti katasztrófa által sújtott Told községben történtekre.
(14.10)
Hiszen az elmúlt napokban látogatást tett a községben a népjóléti miniszter úr, a belügyminiszter úr és a földművelésügyi tárca politikai államtitkára is. A kormánytagok tárgyaltak a község vezetőivel, lakóival arról, hogy milyen módon tudják segíteni a valóban nagyon rendkívüli kárt, a helyreállítást hogyan tudják segíteni. Ennek alapján - ahogy a képviselő úr is utalt rá - a kormány csütörtökön a kormánytagok tapasztalatairól tárgyalni fog, és a népjóléti miniszter kezdeményezi a tárcák együttműködését, hogy ezen keresztül a község lakói konkrét segítséget kapjanak lakóhelyük helyreállításához.
A támogatás egyik legfőbb formájaként a Népjóléti Minisztérium a munkaügyi tárcával együttműködve kezdeményezni fogja, hogy a település munkanélküli lakosait az önkormányzat közhasznú munkában foglalkoztassa a házak felújításának sürgősen megkezdendő munkálataiban. A munkaügyi szervezet ehhez százszázalékos bértámogatást nyújthat annak érdekében, hogy az önkormányzat terheit ezzel is csökkentse. Ily módon kettős cél érhető el: nemcsak a házak tehetők lakhatóvá, hanem a munkanélküliek is bérjövedelemhez juthatnak. A helyreállításhoz szükséges építőanyagok megvásárlásához a Népjóléti Minisztérium a térségi szociális válságkezelő program keretéből az önkormányzat számára 3 millió forintot biztosít.
Szeretném megemlíteni azt is, hogy a Népjóléti Minisztérium Gyorssegély Alapítványa további 300 ezer forint azonnali segély átutalásáról intézkedett a lakosság élelmiszerrel való ellátása érdekében. Ezen segély felhasználását a települési önkormányzatra bízza. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi