DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Kérdésének az a címe, hogy milyen intézkedéseket kíván tenni a kormány a lakosság emelkedő többletterheinek kompenzálására. A kérdés mögött meghúzódó téma kicsit szélesebb az energiakompenzáció kérdésénél. Erről sokat nem is szeretnék beszélni, hiszen a belügyminiszter úr már kitért erre.
Ez egyik eleme a többletterhek kompenzációjának, de ezen kívül van még jó néhány más is, amit a kormány épp azon társadalmi csoportok és rétegek megsegítése érdekében tett és fog tenni, amelyek a legnehezebb körülmények között élnek. Csak példaszerűen sorolok fel néhányat:
A nyugdíjrendszerű rendszeres szociális ellátások - a nyugdíjakhoz hasonló mértékben - 1997-ben differenciáltan emelkednek. A nyugdíjak emelése az inflációt meghaladó mértékű volt, 1997-ben 19,5 százalék. A családi támogatások körében a szülő megélhetését biztosító jövedelmek a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkedtek. A családi pótlék átlagosan 25 százalékkal emelkedett.
Az önkormányzati források bővülése teremtett lehetőséget arra, hogy a legnehezebb helyzetben lévő családok, személyek számára az önkormányzatok nagyobb összegű lakhatási támogatást adhassanak, aminek ugyancsak része az, amire ön felszólalásában célzott, tehát az energiaár-emelésből származó többlettehernek. Külön bevezetésre került a lakásfenntartási támogatás keretében a fűtési támogatás. Mint belügyminiszter úr már említette, az energiaár kompenzációja - a meglévő alapítvány és az ahhoz csatlakozók adományaival együtt - több százezer családnál magát az energiaár-emelést 50 százalékban önmagában is kompenzálja.
A felsoroltak talán elegendő információt adnak ahhoz, hogy látni lehessen, a kormány milyen intézkedéseket tett a lakosság emelkedő többletterheinek kompenzálására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi