VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Az áremelések hatására a lakosság 1997-ben 27 milliárd forinttal fog többet fizetni az áramért, és ebből közel 3 milliárd forintot tesz ki az állam áfa-többletbevétele. Ezzel szemben - mint ahogy itt már korábban is hallottuk - kompenzációra alig több mint egymilliárd forint jut. Ezt nemcsak én mondom, hanem az energiaszakértői iroda, az iparág szakértőiből álló tanács is ilyen szakvéleményt tett le - úgy tudom - az önök asztalára is. Az összeállítás szerint az idén 31,2 százalékkal nő a villanyáram ára.
Tisztelt Miniszter Asszony! A lakosságot - mint tudjuk - igen súlyosan érinti az áramáremelés. A lakosság jelentős része - egyes felmérések szerint körülbelül 30 százaléka - nagyon nehezen tudja kifizetni az áram árának a növekedését. Több hónapos huzavona után végre feláll az az alapítvány, amely a rászoruló családok számára valamilyen kompenzációt fog nyújtani. Az előbb elmondtam azokat a számokat, amelyek az állam számára többletbevételként jelentkeznek az áram áremelésekor. Ez csak az áfa-többletként az általános forgalmi adónál 3 milliárd forintos pluszbevételt jelent.
Kérdezem ezek után a miniszter asszonytól, hogy ön ezzel arányban állónak tartja-e azt a kompenzációt - úgy tudom, a kormány egymilliárdot kívánt erre fordítani -, amit a villanyáram áremeléseként ellentételezésként a lakosság kapni fog.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi