DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A képviselő úr egy tényállításával értek egyet: azzal, hogy '96. december 19-én fogadta el az Országgyűlés az MTI-ről szóló törvényt. A törvény 31. §-a ugyanis azt írja: "A törvény hatálybalépésétől számított három hónapon belül leltár alapján vagyonkezelést készít a kormány az MTI vagyonáról." Miután '97. január 1-jén lépett hatályba a törvény, erre április 30-áig kellett sort keríteni. Meg is történt.
Folytatom a törvényt: "Az Országgyűlés a vagyonértékelés befejezését követő 30 napon belül megalapítja a részvénytársaságot. A vagyonértékelésen megállapított vagyon a részvénytársaság tulajdonába kerül." Ebből következően erre május 31-éig kellene sort keríteni.
A törvény továbbá így szól: "A részvénytársaság alapító okiratát a kormány előterjesztésére az Országgyűlés határozattal fogadja el." A kormány a május 22-ei ülésén elfogadta az alapító okiratot, és az Országgyűlés elé terjesztését határozta el.
A törvény idézett paragrafusának utolsó mondata így szól: "A részvénytársaság az alapító okirat elfogadásának időpontjára visszamenőleges hatállyal, a cégjegyzékbe való bejegyzéssel jön létre. A részvénytársaság cégbejegyzésre irányuló kérelmét az alapító okirat elfogadásától számított öt hónapon belül kell benyújtani."
Mindezekből következően úgy gondolom, hogy a kormány a törvényi határidőket betartja. Köszönöm. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi