ZSIGMOND ATTILA

Full text search

ZSIGMOND ATTILA
ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Miniszter Asszony! Sajnos én ezt a választ nem tudom elfogadni, annál is inkább, mert nem fedi a valóságot. Az április 30-a a részvénytársaság végrehajtására vonatkozott, de ez egy apróság.
(14.40)
Tulajdonképpen nem is erről van szó. Arról van szó, hogy a kormány igenis nem tartotta be a határidőket. Ez ismét egy példa arra, hogyan tekintik önök, hogyan sértik meg a jogállamot. Ismét egy példa arra, ahogy a kormány egy törvény esetében kétszer, és egy témában kétszer hozza mulasztásos alkotmánysértésbe az Országgyűlést. De hát az isten szerelmére, miniszter asszony, végrehajtók ólálkodnak az MTI körül! - ez is tény. 800 millió forint adósságot halmozott fel, éppen a tehetetlenkedés következtében a Magyar Távirati Iroda.
Önök pedig tétlenkednek, nem nyújtják be az alapító okiratot, nem tartják be a törvényi határidőket. Ilyen adósság mellett akarnak ismét részvénytársaságot létrehozni, ismét törvénybe ütközően - adósságra részvénytársaságot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Ha ez a szokásos kapkodás - befejezem, elnök úr -, az is nagy baj. De ha emögött még tudatosság is van, az súlyos baj, és nagy veszély a sajtószabadságra és szegény jó Magyar Távirati Irodára is. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi