DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy látszik, mégsem volt teljesen világos, amit az előbb mondtam, képviselő asszony. A törvényjavaslat előkészítése során senki nem javasolta, hogy ezt a kérdést szabályozzuk a törvényjavaslatban. Vagy azért nem, mert sértődésből, vagy egyéb okból nem vettek részt az előkészítésben, vagy mert nem volt ilyen szándékuk az előkészítésben részt vevő pártoknak.
Ehhez képest maga az előterjesztés sem tartalmazott ilyen javaslatot. A Házszabály szerint az előterjesztőnek nincs is joga, hogy módosító indítványt nyújtson be. Nyilván e miatt a kérdés miatt nem fogja a kormány visszavonni a javaslatát. Egyébként egyéb okból sem szándékozzuk visszavonni, bár erre néhány ellenzéki képviselő a vitában felszólította a kormányt, már csak az Alkotmánybíróság által megszabott határidő miatt sem kívánjuk visszavonni.
Arról pedig én nem tudok nyilatkozni, hogy egy, még el nem készített esetleges módosító indítványt a kormány fog-e majd támogatni. Ha lesz ilyen módosító indítvány, nyilván a bizottsági vitában arról már ki fogjuk fejteni véleményünket.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi