DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön itt jogászi módon csűri-csavarja a szót. (Derültség.) De ki kellene mondania, hogy azt a hétpárti megállapodást, amit az MTI-törvény kapcsán a pártok megkötöttek, a kormány nem tartotta be! Ez volt a hétpárti megállapodás zátonyra futásának oka. Hogy utána aztán milyen alkuk következtek még, az ettől független, de a kormány nem tartotta be a hétpárti megállapodást. Ebből következik számomra, hogy minek egyezkedni pártok esetében olyanról, amit adott esetben a kormány úgysem fogad el magára nézve kötelezőnek.
A második: ország-világ előtt kiderült, hogy a közélet tisztasága érdekében a képviselők vagyonnyilatkozati kötelezettsége döntő súlyú. A közélet tisztasága érdekében a nem képviselő miniszterek, államtitkárok, közigazgatási államtitkárok vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét a kormány nem tartja fontosnak.
Igen tisztelt Államtitkár Úr! Nemrég tárgyaltuk az olajgate-bizottság jelentését. Jobb lett volna, ha a kormány megszívleli azokat a hiányosságokat, amelyeket annak a bizottságnak a jelentése föltárt, és jobb lett volna, ha a kormány belátja, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor volt egy Szokai-Tocsik-ügy - 800 millió forint -, és vannak azok az ügyek, amelyeket nincs időm két perc alatt fölsorolni, az ország állampolgárai joggal elvárhatják a felelős kormánytól, hogy nézzen szét a saját háza táján, és a nem képviselő kormánytagok esetében is tegye lehetővé ezt az időnként formális, de azért mégiscsak indokolt és szükséges vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget.
Köszönöm szépen, elnök úr.
(12.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi