CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Told és környéke tragédiájához véleményünk szerint is valóban politikamentesen kell hozzányúlni, tekinteni erre a kialakult helyzetre.
Ezzel kapcsolatban arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a szolidaritás mennyire fontos, nemcsak ebben a konkrét ügyben - a kormány részéről ez meg is nyilvánult, és reméljük, hogy valósággá válik. De úgy vélem, hogy ez az ügy tanulság arra is - és ezt nem politikamentesen vetem fel -, hogy a szolidaritásnak át kell hatnia az egész társadalmat, sokkal jobban, mint a jelenlegi helyzetben ez működik.
Toldért nyilvánvalóan a szervezeteknek, állampolgároknak össze kell fogniuk, hogy ezek az emberek valóban túljussanak a tragédia okozta helyzeten. Azonban ezen túlmenően az egész társadalomban is sokkal nagyobb mértékben kell működnie a szolidaritásnak, hiszen nagy szükség van rá, és az értékrendünk torzulásához is tartozik a szolidaritás szellemének hanyatlása. Egy-egy ilyen csapás - nem örülök a csapásnak, de - talán arra is jó, hogy fölébressze a lelkiismeretünket, nemcsak Tolddal kapcsolatban, hanem az egész országos helyzettel, a társadalom helyzetével kapcsolatban.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi