VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is azt gondolom, hogy Dobos Krisztina képviselőtársunk egy nagyon fontos problémát vetett fel. Valóban, egyikünk számára sem lehet közömbös az, hogy a kábítószer és az ifjúság közötti kapcsolat a közeljövőben vagy a távolabbi jövőben hogyan alakul. Sajnos Magyarországon is az ifjúság egyre nagyobb része lesz ennek a fenyegetettségnek a rabja.
Azt gondolom, Dobos Krisztina nem is azt kérte számon, hogy ezt a problémát a kormány azonnal valamilyen összehangolt fellépéssel oldja meg. Valószínűleg erről még nem beszélhetünk. Azonban mindenképpen fontosnak tarthatjuk, hogy a probléma kezelését és megoldását a kormány különböző lépésekkel kezdje el. Igaza van Bauer Tamásnak abban, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani egy ilyen kérdést. Azt gondoljuk, hogy hasonlóan például a korrupcióhoz, ez a kérdés is összehangolt és többlépcsős munkát igényel. De ha semmilyen lépést nem teszünk annak érdekében, hogy ezek a problémák kezelésre kerüljenek, akkor eleve nem is beszélhetünk arról, hogy a kormány komoly lépéseket tenne ezen a területen. Szeretném elmondani, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Pártnak volt javaslata, amely a büntetési tételek szigorítását tette volna lehetővé a kábítószer-kereskedőknél. Sajnos ezt a kormánypárti többség elutasította.
Úgy gondoljuk, hogy ha nem foglalkozunk a kérdéssel, akkor előbb-utóbb sajnos nem is beszélhetünk arról, hogy mindent megtettünk az ifjúság kábítószer-mentesítéséért. Igaza van Pusztai Erzsébetnek: alkalmi razziákkal ezt a kérdést nem lehet kezelni. Hogy a rendőrség néha ötletszerűen egy-két diszkó területén megjelenik, ez a probléma kezelésére teljesen alkalmatlan.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi