AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Valóban - ahogy ön is mondja - a Polgári Banknál elvégzett gyorsvizsgálat eredményét sajtótájékoztató keretében ismertettük. A tájékoztatón elmondták, hogy a rendelkezésre álló rövid idő nem tette lehetővé a vizsgálatot végzők számára azt, hogy dokumentált adatok, illetve események alapján a személyi felelősséget a banknál elszenvedett veszteségek bekövetkeztében megállapíthassák. Arra pedig felelősséggel senki sem vállalkozhat, hogy bizonyítékok hiányában bárkit, esetleg felelőtlenül, vétkesnek kiáltson ki.
Ugyancsak a hivatkozott sajtótájékoztatón hangzott el az is, hogy a tények pontos kiderítése, feltárása érdekében a pénzügyminiszter javasolta a miniszterelnök úrnak azt, hogy kérje fel az Állami Számvevőszéket részletes vizsgálat lefolytatására. E vizsgálat megállapításaitól függően kerülhet sor - amennyiben arra a vizsgálatot végzők javaslatot tesznek - személyi felelősségre vonásra.
Az események természetesen utána tovább haladtak - ahogy ön is mondja -, és a tisztelt Ház időközben döntött arról, hogy a Számvevőszéket felkéri erre a vizsgálatra, ebből következőleg a miniszterelnök úrnak már nem kellett lépnie.
Amit itt általánosságban elmondtam, az nyilván igaz az esetleges összeférhetetlenségek történetére is. Szeretném azonban hozzátenni, hogy az összeférhetetlenségek megítélése nyilván nemcsak azon múlik, hogy a különböző szerződéseket technikailag kik írták alá, hanem azon is múlik, hogy a különböző szerződéseket kik hagyták jóvá. Következésképpen nem önmagában az az kérdés, hogy kik az aláíró személyek, hanem az a kérdés, hogy az aláíró személyek a saját társaságuk szabályrendszerének megfelelően tették-e meg ezt az aláírást. Nyilvánvaló, hogy ennek az egész ügynek a vizsgálata is majd részét képezi a további számvevőszéki, illetve a banknál folytatódó felügyelőbizottsági, igazgatósági vizsgálatnak. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi