DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A Postabank körül kirobbant álbotrány már-már feledteti azt az igazi bankbotrányt, ami szememben a Budapest Bank eladását és a Polgári Bank visszavásárlását jelenti.
A miniszter úr bejelentette, hogy a Pénzügyminisztérium vizsgálatot rendel el, a Polgári Bank veszteségeinek okát szeretné kideríteni. Rövid időn belül befejezték ezt a vizsgálatot, és a részletekről mi nem értesültünk. Röviden annyi jelent meg, hogy komoly szakmai hibákat találtak, személyi felelősséget idő hiányában nem tudtak megállapítani, majd pedig a továbbiakban - ami még megmaradt - ÁSZ ellenőrzést javasolt abban a részben, magyarul: csatlakozott a miniszter úr Sepsey Tamás korábbi javaslatához, miszerint ebben az Állami Számvevőszéknek kellene ellenőrzést folytatnia.
Kérdésem az lett volna, hogy vizsgált-e a Pénzügyminisztérium összeférhetetlenséget; vizsgálta-e, miért nem összeférhetetlen például, hogy a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, aki 1996 májusától egyben a Polgári Bank vezérigazgatója is, megbízást ad egy felelősségvállalás nélküli, pusztán 100 millió forintos tanácsadásra a Bankár Kft.-nek, annak a Bankár Kft.-nek, melynek a hivatkozott személy ma is résztulajdonosa. Kérem az államtitkár urat, szíveskedjék kérdésemre válaszolni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi