DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Túl egyszerű lenne azt mondani, hogy nem házszabályszerű a kérdése, hiszen nem kormányzati munkával összefüggő feladatról van szó. Ezt azért mondom, mert a Határon Túli Magyarok Hivatalának mint az ügyben közreműködő egyedüli kormányzati szervnek kizárólag technikai - borítékírási - feladatokat osztottak a szervezők. (Dr. Pusztai Erzsébet: Ez nem igaz! Felháborító!) Ha megengedi, képviselő asszony, elmondom. A szervezők ugyanis a Rákóczi Szövetség és az Országgyűlés elnöke kezdeményezésére keresték meg ezzel a kifejezett kéréssel a hivatalt.
Mondom, túl egyszerű lenne ezzel a válasszal a dolgot elintézni. A helyzet annál súlyosabb, mint hogy itt befejezhessem. Azt nem tudom - lévén hogy nincs információm róla -, hogy a nem kormányzati szervek mit, miért és milyen minőségű meghívót nyomtattak. Egyet tudok, hogy kormányhivatalként a Határon Túli Magyarok Hivatalának mindösszesen ennyi feladata volt.
Természetesen tudunk arról, hogy sajnálatos módon többen nem kapták meg a meghívót, és Esterházy Alice grófnő a március 8-ai, a világszövetségben tartott emlékülésen a sajtó nyilvánossága előtt ez irányú kifogását természetesen megtette. Ez egy sajnálatos dolog, még egyszer mondom, szervezési hiba történhetett. Ennek a dolognak az a tanulsága, hogy világosan meg kell határozni a szervezési és a technikai feladatok közötti megosztást. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi