DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! A mezőgazdasági termelők tiltakozásával kapcsolatban az elmúlt napokban többször történt utalás arra vonatkozóan, hogy a Független Kisgazdapárt és személy szerint én állok a tiltakozó akciók mögött. (Moraj a kormánypártok soraiban.) Mi rámutattunk számos alkalommal arra, hogy ez valótlan. A tiltakozások mögött a mezőgazdasággal érintett területeken dolgozók elképesztően méltánytalan helyzete áll, nevezetesen a miniszterelnök úr által vezérelt kormány dilettáns, hozzá nem értő politikája.
Megkérdőjelezték, hogy honnan lehetne előteremteni azt a 60 milliárdot, amelyet mi gyorssegélyként javasoltunk a mezőgazdaságnak adni; erre jeleztem, hogy rögtön ki tudnék mutatni 900 milliárd forintot, amely elfolyik a költségvetésből. (Moraj a kormánypártok soraiban.) Ezt nem akarta a miniszterelnök úr megérteni, ezért szíveskedjék őt tájékoztatni arról, hogy a 2000 milliárd forint nem kamatozó államadósságnak kamatozóvá tétele kapcsán 21 százalékos kamattal számolva, ez egymagában 400 milliárd forintot tesz ki. (Derültség a kormánypártok soraiban.) A forint csúszóleértékelésének megszüntetésével az elmaradt veszteség kapcsán 300 milliárdot lehetne rögtön megtakarítani; az infláció megfékezésével pedig 200 milliárdot. De akkor még nem beszéltem a továbbiakról, bár ez önmagában 900 milliárd forint lenne.
Remélem, a miniszterelnök úr tudatáig előbb-utóbb eljut mindez, és akkor meg fogja érteni, hogy az ő dilettáns kormányzása áll az események hátterében. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm a türelmét.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi