AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Nagyon röviden három gondolatot szeretnék az írásos válaszhoz - amely elég rövid volt - hozzátenni.
Egyrészt a kormányrendelet megszületett. Másrészt a kétszer három hónapos engedélyezési időszak, amit a törvény előír, a gyakorlatban minden bizonnyal rövidebb lesz. Mi úgy látjuk, hogy áprilisban a végső engedélyeket is megkaphatják a jelentkezők, tehát gyakorlatilag április vége felé elindulhat a lakástakarékok működése.
És amit külön szeretnék aláhúzni - mert itt sok a félreértés tapasztalataink szerint -: a 40 százalékos kedvezményes állami támogatási lehetőség az első megtakarítási évre vonatkozik. Ebből következően, ha valaki, mondjuk, május 1-jén kezdi a megtakarításait, akkor értelemszerűen a következő év május 1-jéig veheti ezt igénybe. Tehát önmagában ez a tény, hogy nem január 1-jétől nyílik meg a megtakarítási lehetőség, az állami kedvezmény igénybevétele szempontjából hátrányt nem jelent.
Mindezek hozzátételével, hangsúlyozásával tisztelettel kérem válaszom elfogadását. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi