BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Sajnos, Bauer Tamás egy szót elfelejtett mondani hozzászólásában, miszerint az egyensúlyjavulás és a versenyképesség nem áll fenn.
Ez a helyzet nem javult; az a helyzet van pillanatnyilag, amit Böll fogalmazott meg nagyon jól, és erről beszélt Raskó György: nem véletlen, nem szándékos, ami ebben az országban a Horn-kormány ideje alatt történik, hanem szükségszerű.
(9.50)
Szükségszerű, ugyanis gondoljanak csak az elmúlt esztendőben zajlott költségvetési vitára, amikor hamis adatok alapján tárgyalta végig a kormány javaslata alapján a parlament az összes gazdasági törvényt. Nem voltak a kezünkben reális adatok, amikor a költségvetési törvényt beterjesztették, az adótörvényeket beterjesztették. Október 31-én én hívtam fel a figyelmet itt a parlamentben arra, hogy a statisztikai hivatalnak szeptember 6-án megjelent egy ötsoros jelentése, amiben a következő állt: téves megítélés alapján sajnos hamis adatokat közölt a statisztikai hivatal, és az 1995-ben jelzett 1,2 százalékos beruházásnövekedés helyett 1995-ben 5,3 százalékos beruházáscsökkenés volt. S azt írja a statisztikai hivatal, hogy eddig 1996-ra is mintegy 7 százalékos csökkenés prognosztizálható.
Ennek alapján természetesen nem jutottunk jó megoldásra, mert a kormány homokba dugta a fejét, afféle struccként, és azt mondta, azok az adatok nem adatok. Ennek, sajnos, meglesz a következménye - de képviselőtársaim ezt már elmondták. Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi