DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A történet teljességéhez néhány dolog természetesen még hozzátartozik. Az első rögtön az a megjegyzés, hogy egy 1994 februárjában meghozott kormányhatározat alapján indul el az a folyamat, melynek során a szeptemberi konzorciális kivásárlás megtörtént, aminek a végrehajtását az egész borsodi reorganizációs folyamat vizsgálatával együtt az ÁSZ természetesen megvizsgálta. Az ehhez szükséges adatokat az ÁPV Rt., illetőleg a szaktárcák természetesen szolgáltatták, a jelentés első változata elkészült. Ennek az egyeztetése folyik.
Én úgy gondolom, hogy legalábbis kétséges, és nem szerencsés olyan vizsgálati jelentések mélytartalmáról részletekbe menően a parlament nyilvánossága előtt addig vitatkozni, amíg az ÁSZ maga sem zárta le ennek a jelentésnek az értékelését, és nem véglegesítette. Múlt pénteken még egyeztetések zajlottak, hiszen tartalmaz az előzetes jelentés pontatlanságokat, tévedéseket, amelyekből helytelen következtetésekre is jutott az előzetes jelentés. Most nem fogok ezeknek a részleteiről beszélgetni, mert úgy gondolom, hogy a hivatali titok megtartása addig a pontig, amíg ez elő vagyon írva, mindenki számára kötelező.
Itt most csak annyit mondanék még el, hogy annak a bizonyos 200 milliós környezetvédelmi támogatásnak a fölhasználása, aminek a végső céljáról képviselő asszony beszélt - Felsőzsolca vagy pácolóüzem -, mind a kettőről szó van a kormányhatározatban, de azt remélem, hogy majd a számvevőszéki bizottságnál ezt a jelentést korrekt módon lehet értékelni.
Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi