DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Képviselő úr gazdasági stabilitásról és társadalmi stabilitásról beszélt. Egyet azonban rögzítenünk kellene: nincs gazdasági stabilitás társadalmi stabilitás nélkül, és a gazdasági stabilitást meg kell előznie a társadalminak. (Dr. Avarkeszi Dezső: Ez már a ti felelősségetek is!) Úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapokban a kormány akkor kezdte el hibájának korrigálását, amikor már komoly ellenállások és sztrájkok indultak meg.
Hadd hivatkozzam vissza Pincehelyre, hiszen az újkori MSZP-SZDSZ történelemben Pincehely volt az, ahol először sikerült társadalmi nyomással elérni azt, amit nem lehetett elérni az Országgyűlésben, nem lehetett elérni parlamenti eszközökkel, nem lehetett elérni a törvényhozás munkájában - mert benyújtottam egy törvénymódosítást -, viszont elérték a faluban élő emberek azzal, hogy egy héten keresztül úttorlaszokat csináltak Pincehely környékén. Rövidesen fogadott minket a miniszter úr, és sikerült megmenteni a pincehelyi kórházat. Ezzel önök ajtót nyitottak annak, hogy minden olyan elégedetlenkedő az utcára vonuljon - és ennek látjuk ma a jeleit -, akikkel nem tudnak szót érteni sem az érdekegyeztetés során, sem itt, a parlamenti törvények vitája kapcsán.
Végezetül pedig azt szeretném elmondani, hogy nem az a szakértő, aki hibákat nem követ el, mert aki dolgozik, az hibákat is elkövet. Szakértő az, aki kétszer nem követi el ugyanazt a hibát. Önök számtalan esetben harmadszor is elkövették ugyanazt a hibát. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi